WordPress

Nettisivujen teko ei voi olla enää helpompaa… Ensimmäiseksi tehdään uusikäyttäjä linuxille ja tarkistetaan että sillä on oikeus käyttää php sivuja. Sen jälkeen tehdään tälle käyttäjälle oma tunnus mysql palvelimelle.

$ sudo adduser

Minulla on /etc/skel hakemistossa sisällä public_html ja siellä sisällä myös index.html tiedosto. Kun tiedostot ovat skel hakemiston sisällä, ne kopioituu myös uusille käyttäjille. Sen jälkeen kokeilin toimiiko sivut ja hyvinhän ne toimi, kun palvelin on asennettu jo kuntoon. Jos et ole vielä viilannut apachea kuntoon, niin käyttäjille omat sivut ohje kannattaa lukaista läpi. Sivut eivät vielä tue .php tiedostoja ja joudun konffaamaan vähän apachea.

$ grep 'php' /etc/apache2/ -r
$ sudoedit /etc/apache2/mods-enabled/php5.conf
$ sudo service apache2 restart
$ ssh wordpress@localhost

Ensimmäisellä rivillä etsin sen tiedoston jota joutuu muuttaa, jotta käyttäjätkin saavat oikeuden käyttää .php tiedostoja. Tämän jälkeen muokkasin php5.conf tiedostoa ja käynnistin apachen uudestaan. Viimeiseksi kirjauduin wordpress käyttäjätunnuksella koneelle, jotta uudet tiedostot varmasti on wordpress käyttäjän omistamia. Tämän olisi voinut myös tehdä muutenkin, mutta ajattelin että tämä tapa on helpoin selittää.

cd public_html
nano database.php

database.php tiedosto sisältää open koodin Read Database from PHP ja muutin omat käyttäjätiedot yms. Nyt kun sivut tukevat .php tiedostoja ja onnistuu hakemaan mysql kannasta tietoja, voimme ruveta asentamaan vihdoin wordpress tiedostoja.

Asennuskuvia matkan varrelta.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

Kommentoi ensimmäisenä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *